VISIE

Plezier in bewegen
Ontwikkeling motorische vaardigheden
Ontwikkeling normen en waarden

Visie jeugdopleiding

1. Plezier in bewegen
Bij Judo Academy NN ligt de nadruk op het hebben van plezier in het bewegen. Plezier in bewegen is essentieel om de basis te leggen voor een sportcarrière op lange termijn. Dit geldt voor zowel wedstrijdsporters als recreatief niveau.

Bij de (jeugd)lessen maken we veelvuldig gebruik van spelvormen en spelmateriaal zodat er spelenderwijs wordt geleerd. De lessen worden afgestemd op de lichamelijke ontwikkeling, de motorische ontwikkeling, de persoonlijkheidsontwikkeling en de sociaal – emotionele ontwikkeling.


2. Ontwikkeling motorische vaardigheden

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen minder vaak en minder goed bewegen dan 25 jaar geleden. Onder andere de veranderde maatschappij, de ontwikkeling van tablets en mobiele telefoons en sociale media zijn hier debet aan.

Bij Judo Academy NN staat veelzijdig bewegen centraal. Je leert alle motorische basisvaardigheden en alle vormen coördinatie worden getraind. John van der Meer heeft het Athletic Skills Model (http://www.athleticskillsmodel.nl) geïmplementeerd in de jeugdopleiding van JA-NN. Er wordt breed motorisch opgeleid voordat er wordt gespecialiseerd. Dit betekent dat we bijvoorbeeld ook zaken als balanceren, rollen en draaien, klimmen en klauteren aanbieden. Het is heel belangrijk dat je per leeftijdscategorie de juiste motorische vaardigheden aanbiedt.

Het goed leren vallen bijvoorbeeld is van essentieel belang. Als je weet hoe je moet vallen, heb je hier op latere leeftijd nog steeds profijt van.

Tevens leer je natuurlijk houdgrepen en judoworpen. Uiteraard wordt dit opgebouwd van laag naar hoog, van makkelijk naar moeilijk en van langzaam naar snel


3. Ontwikkeling van normen en waarden
Eén van de belangrijkste waarden in het judo is respect. Je leert zorg te dragen voor je trainingspartner en je te houden aan de regels die we met elkaar hebben afgesproken.

Bijna ieder kind houdt van stoeien, bij JA-NN leer je om dit binnen het afgesproken kader te doen. Je leert je grenzen aan te geven, uitdagingen aan te gaan en je grens te verleggen als jij er aan toe bent.

Judo bij JA-NN is een individuele sport in teamverband. Je ervaart positieve aspecten als verantwoordelijkheid nemen, doorzettingsvermogen en het ontwikkelen van assertiviteit, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Daarnaast zijn zaken als samenwerken en ontwikkelen structuur en discipline heel belangrijk.

Je leert letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan! 

eb1b545f-aac8-4bec-97f4-dda8766f768f
Podiumfoto-Harkstede
judotoernooi

Benieuwd naar judo?

Volg een gratis proefles!