Goed judo op DK u12

Zaterdag 18 juni hebben 7 deelnemers van Judo Academy NN deelgenomen aan de DK u12 in Oude Pekela. Alle clubs in uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe mogen hieraan deelnemen. De deelnemers van JA-NN hebben goed judo laten zien!

Philip Dierckx en Lisa Roos Kloetstra mogen zich districtskampioen noemen. Philip won 6 partijen en maakte erg mooie punten. Lisa Roos heeft geleerd dat ze zichzelf niet hoeft te onderschatten en dat het op een toernooi belangrijk is om te leren en goed je best te doen.

Loïs van Roy en Milan Kloetstra werden tweede. Loïs probeerde mooi heupworpen over rechts en links. Milan deed het eveneens heel goed. Hij heeft geleerd dat snel vastpakken heel belangrijk is, technisch is hij heel goed.

Imiliano Dijkhoff en Bram v/d Luit werden derde. Imiliano was de eerste partij erg zenuwachtig, helaas ging deze partij verloren. Vervolgens won hij van de latere kampioen op beslissing van de scheidsrechter. Hij werd beloond doordat hij constant aan het aanvallen was. Bram v/d Luit (JV Sakura) werd in de dezelfde poule als Philip derde. Hij liet zien enorm gegroeid te zijn in zijn judo, er zat veel meer rust in zijn judo. Ook hij maakt scores in verschillende richtingen.

Arno Cornelissen viel ondanks een aantal mooie ippons dit keer helaas buiten de prijzen. Arno durft steeds meer ‘grote’ acties te maken. De volgende stap is alle worpen te combineren. Hij won drie partijen en verloor er twee.

🥇Philip Dierckx
🥇Lisa Roos Kloetstra
🥈Loïs van Roy
🥈Milan Kloetstra
🥉Imiliano Dijkhoff
🥉Bram v/d Luit (Sakura)